Un comic sobre el medi ambient


Des de fa ja alguns anys el còmic ha esdevingut una ferramenta útil dintre el context educatiu. En el nostre cas reflexionarem sobre si el còmic pot se útil per a abordar els distints problemes mediambientals que hi ha al nostre planeta.
En internet podem trobar uns quants còmics sobre el medi ambient, hi ha de molts tipus, amb moltes estètiques, i de molts autors, però un de molt recomanable és: “Rustle, The Leaf” (hi trobareu un enllaç permanent a la columna de la dreta) que, en vinyetes setmanals, emeten opinions, eduquen, i critiquen (quan és necessari) el que l’ésser humà fa al medi ambient. Tot açò amb un llenguatge simple i adequat a diverses edats.
Els autors del còmic són Dave Poncé i Donen Wright que, cada setmana des de març de 2004, publiquen una sèrie de tires còmiques en la xarxa. Rustle, és la seua protagonista, però no està sola, Rooty, Dandi i Paige l’acompanyen, abordant amb humor i ironia els diversos problemes mediambientals que són una evidència dels nostres temps.
Aquestes vinyetes són un excel·lent recurs per a gent de totes les edats per motivar en la protecció de la natura i del medi ambient, amb l’afegit extra que, des de la seua web, es poden descarregar gratuïtament activitats i xicotetes lliçons.
Rustle està en anglès, però açò, en lloc de ser un desavantatge, és una oportunitat més de practicar amb aquest idioma, que com ja sabeu és molt important en l'àmbit científic.
Navegueu per les diferents vinyetes i a classe ja hi treballarem sobre elles!!!

Rustle the leaf

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada